text.skipToContent text.skipToNavigation
Descriere produs
Specificatii
Review-uri
Adauga un review

Vin rosu Morgon Chateau de Grandmont 2010 0.75L

Opinia clientilor:

0.0

(0 review  / scrie un review)

Disponibilitate: Indisponibil

Cod: 523370

Vin cu gust bogat si structurat cu taninuri coapte si o fructuozitate carnoasa de cirese negre.

Pretul include 19% TVA

Pretul pe litru : 33,33 lei

Momentan acest produs nu este disponibil la comanda online

Descriere produs

Acest domeniu de familie se gaseste in catunul de Grammont, la est de satul Blacé.

Calugarii din manastirea Grandmont, au cultivat vita de vie din secolul al XII-lea si au trait in manastire paana in 1769, cand ordinul lor religios a fost dizolvat de Ludovic al XV-lea.

Castelul a fost construit lainceputul secolului al XIX-lea.Din 1992, Brac de la Perriere a devenit proprietarul podgoriilor adiacente castelului.in anul 2009, mosia a achizitionat inca patru parcele de vita de vie in Morgon.

Proprietar: Jean Brac de la Perrière.

Sef Podgorie si Pivnita: Yannick de Vermont.

Vinificator & Oenolog: Christopher Piper.

Soluri si geologie: Orientat spre sud-est, pe sisturi granitice din Villie-Morgon.

Altitudine: 350-390 de metri.

Comuna: Villie-Morgon.

Denumire: Morgon Corcelette.

Suprafata: 1.5 ha.

Soi de struguri: Gamay negru cu suc alb.

Varsta vitei de vie: Intre 40 si 60 de ani.

Vita de vie este cultivata folosind viticultura durabila, obiectivul fiind de a restabili ecosistemului si bogatia naturala a solului, folosind ingrasamant organic.

Taiere scurta folosind 'Cordon de Royat' si palisare: exista o serie de avantaje care utilizeaza aceasta practica de viticultura:

- Ciorchinii de struguri sunt bine esalonati, si permit penetrarea maxima a soarelui;

- O taierea calitativa care duce la randamente scazute;

- Permite chiar si maturare, cu o data optima de recoltare.

Iarba plantata intre vita de vie: Iarba se afla in competitie cu vita de vie din care rezulta o ajustare naturala a azotului si a apei, controland astfel rata cresterii frunzelor si a randamentele;

Recolta: Cules manual, cu o selectie atenta;

Randamentul mediu: 40 hl./ha;

Data recoltarii: 24-25 Septembrie;

Vinificatie: Strugurii sunt desciorchinati inainte de a fi incarcati in cuve din beton, cu temperatura controlata.

Fermentatia alcoolica este initiata dupa un tratament de scufundare la rece de 12 de in gaz inert.

Macerarea semi-carbonica dureaza, in medie, intre 10 si 14 de zile, la o temperatura care fluctueaza intre 25 si 29 grade Celsius.

Doua pompari pe zi sunt efectuate si, la mijlocul fermentatiei, cuvele sufera o zdrobire zilnica.

Strugurii sunt presati usor pentru a evita supra-extractia, cu degustare continuain timpul procesului.

Depozitare in rastele: Dupa fermentarea, vinul este racit pana la 18 °C si depozitat pe rastele.

Fermentatia malo-lactica incepe in mod spontan la scurt timp dupa aceea. Inainte de imbuteliere, este foarte usor filtrat si sticlele sigilate folosind pluta naturala.

Note de degustare pentru recolta 2010: Morgon Corcelette are o culoare purpurie tinereasca, rubin rosu cu "picioare" elegante, fine.

Culoare: Rubiniu-rosu .

Potential de pastrare: Un vin care poate fi savurat in toata tineretea sa, dar care va castiga, de asemenea, in complexitate peste 2-5 ani, atunci cand vinul va incepe sa fie Morgonner.

Specificatii produs

Informatii vin

  • Zona Beaujolais
  • Podgorie Chateau de Grandmont, Jean Brac de la Perrière - Blacé
  • An productie 2010
  • Soi struguri Gamay negru cu suc alb
  • Profil aromatic Aroma intensa si complexa cu caracteristici de brandy de cirese si tonuri de sambure de fructe.
  • Contine sulfiti Da

Informatii generale

  • Tip Vin
  • Culoare Rosu

Dimensiuni si impachetare

  • Cantitate neta (kg, l) 0.75

Producator / Origine

  • Tara de origine Franta
  • Producator Chateau de Grandmont

Utilizare

  • Recomandari de servire Se serveste intre 14 -16 °C.

Informatii alcool

  • Continut in alcool (% vol) 12.5
Adauga review
Pentru a adauga un review, te rugam sa te autentifici
Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii implica acceptarea lor.Afla detalii aici. x